De binnenaanval definitief van de baan?

05-02-2009

De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit cijfers over 2008 van alle schadeverzekeraars. Die verwachten komende jaren steeds meer aan grote brandschades te moeten uitkeren.
       
Beginnende branden woedden langer en berokkenden veel meer schade dan in de vier voorgaande jaren. Uit de schade-uitkeringen van verzekeraars voor de 96 branden in 2008 – in 2007 waren dat nog 108 gevallen – blijkt de brand in de Technische Universiteit Delft van mei een van de grootste in de Nederlandse historie te zijn geweest. In die vuurzee ging voor 140 miljoen euro in vlammen op.
       
Een verklaring voor de steeds grotere branden is dat de brandweer, in een aantal gevaarlijke gevallen, minder snel naar binnen gaat, bevestigen veiligheidsinstituten. Kleine branden worden dan snel groter.

Na de dodelijke slachtoffers bij recente incidenten wegen brandweermensen hun risico’s veel zwaarder, vooral als ze bij bedrijfspanden snel naar binnen moeten”, aldus de voorlichter van veiligheidsinstituut NIFV. In mei kwamen drie brandweermannen om het leven bij de brand in De Punt in Drenthe. „Soms is het beter die panden gecontroleerd te laten afbranden.

Commentaar FE-fire Safety Engineering:

Het advies van de onderzoekscommissie die de brand bij de Punt heeft onderzocht wordt kennelijk te harte genomen. (zie elders deze pagina)
Het bedrijfsleven zal zich moeten realiseren dat brandveiligheid in eerste instantie een eigen belang is.

 

Nieuws

pagina 1/2 | volgende   
Overname  (08-03-2019)
Door omstandigheden zijn de activiteiten van dit bedrijf overgenomen door vb&t Brandveiligheid & Milieu B.V. uit Eindhoven. Voor meer informatie raadpleegt u de website via www.vbtbrandveiligheidenmilieu.nl. Op de contactpagina vindt u alle contactgegevens. Zij staan u graag te woord.
Brandscan op basis van NPR 6059  (08-03-2010)
De normcommissie Brandveiligheid van Gebouwen van de NEN heeft het inspecteren van het brandveiligheid niveau van bestaande bouwwerken vastgelegd in een praktijk richtlijn, de NPR 6059.
Juli 2009 heeft VROM gemeenten opgedragen grote brandcompartimenten te handhaven  (02-03-2010)
VROM heeft gemeenten geïnformeerd omtrend tekortkomingen bij het toestaan van 'grote brandcompartimenten", middels de publicatie "Toezicht en handhaving bij grote brandcompartimenten".
Lid VBE  (28-10-2009)
Medewerkers van FE-Fire Safety Engineering zijn lid geworden van de Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE).
toezicht arrangement  (16-09-2009)
FE-Fire Safety Engineering voert toezicht arrangementen uit in combinatie met EGD
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!  (31-08-2009)
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!!
Safety & Security Amsterdam 2009  (19-03-2009)
Registreer je gratis voor toegang tot de beurs en bezoek onze stand. Wij presenteren het Electronisch Gebouw Dossier!
De binnenaanval definitief van de baan?  (05-02-2009)
De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.
Brandwonden Stichting  (28-01-2009)
Wij hebben onze relaties met kerst geïnformeerd dat wij geen kerstkaarten en geen relatiegeschenken zullen verzenden.
Architecten laken de dienstverlening van gemeenten bij bouwaanvragen  (03-09-2008)
De BNA architecten ervaren veel problemen bij de toetsing van de bouwaanvragen aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit, eisen van brandveiligheid en in iets mindere mate ook aan eisen van welstand.
 
pagina 1/2 | volgende   
 © 2023 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247